Pages

lauantai 28. joulukuuta 2013

Kahdet kirjoneulotut lapaset


Joulu saapui nopeasti, ja pyhät menivät yhtä nopeasti. Joulukortteja en tänäkään vuonna kerinnyt askartelemaan. Ajattelin kyllä tehdä mahdollisimman paljon itse joululahjoja, mutta kerkesinkin tekemään (vain) kahdet lapaset.

En ole kauheasti kirjoneulonut aiemmin, ja se näistä molemmista lapasista näkyy :D Lankajuoksujen aikana lankojen kireys on välillä ok, mutta suurimmaksi osaksi joko langat ovat liian tiukalla tai sit löysällä. Totoro-lapasten kanssa opin uuden asian: lankojen sitomisen pitkien lankajuoksujen kanssa. En ole oikeastaan lapasiakaan pahemmin neulonut, enemmän olen keskittynyt noihin villasukkiin. Kirjoneulominen oli kuitenkin kivaa, ja sitä täytyy harjoitella lisää!

Siskolle neuloin Totoro-lapaset, jotka ovat monista muistakin blogeista tutut :)  Niiden ohje on Ravelry-sivuilta. 



Serkulle neulomani kiemura-lapaset oli sitten vähän liian pienet, koska käytin liian ohuita puikkoja, joten lupasin neuloa uudet. Näiden lapasten ohje löytyy blogista Villapallo.

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Käpytonttu



Käpytonttuja on helppo ja nopea tehdä esimerkiksi koristeeksi ja/tai joululahjojen sekaan.

Käpytonttua varten tarvitaan männynkävyn lisäksi huopaa, puukiekko ja kuumaliimaa sekä pääksi esimerkiksi värjätystä, paperimassasta tehty pallo (kuten kuvassa) tai sit valmis massapallo, jonka myös voi halutessa värjätä. Käpy liimataan puukiekon päälle ja pää kävyn päälle.

Tonttulakkia varten huovalle piirretään ympyrä, joka leikataan irti. Yhdestä ympyrästä tulee kolme tonttulakkia, eli ympyrä leikataan kolmeen osaan. Huovanpala kierretään tonttulakin muotoon ja kiinnitetään erikeepperillä tai ompelemalla. Tonttulakki liimataan päähän kiinni. Tontulle voisi hyvin lisätä parran esimerkiksi villahahtuvasta tai askarteluvanusta.

Jouluun ei ole enää montaa yötä, mutta vielä kerkiää jouluaskarteluja tekemään :)


tiistai 3. joulukuuta 2013

Amigurumi: pienet, isojalkaiset kirahvit


Jo jonkin aikaa sitten olen virkannut nämä kaksi kirahvia, jotka annoin kahdelle, pienelle kummipojalle :) Kokoamisessa meni aika kauan aikaa, sillä osat meinasivat temppuilla minulle vaan lopulta sain ne istumaan paikoilleen. Kerran joku vertasi amigurumien tekoa palapelin tekemiseen, ja sitä se joskus kyllä on :D

Kirahvien ohje on peräisin Sharon Ojalan pitämästä blogista: Amigurumi To Go. Suuta en kirahveille tehnyt, koska ne näyttivät vähän hassuilta suun kanssa. Mielestäni ne on parempia ilman :)